FC Groningen benoemt oud-speler SC Cambuur tot hoofdtrainer

Dennis van der Ree
Dennis van der Ree Foto: © Pro Shots

Dennis van der Ree is tot het einde van het seizoen de hoofdtrainer van FC Groningen, zo meldt de club. De oefenmeester was begin december al naar voren geschoven, na het ontslag van Frank Wormuth, en blijft nu dit seizoen voor de groep staan in Groningen. Van der Ree was in het verleden bij SC Cambuur actief als speler, assistent-trainer en trainer van het Jong Cambuur.

Het is FC Groningen in de winterstop niet gelukt om een vervanger voor Frank Wormuth te vinden. Joseph Oosting (RKC Waalwijk), Dick Schreuder (PEC Zwolle) en Dick Lukkien (FC Emmen) konden niet verleid worden om in Groningen aan de slag te gaan. Daarom is nu besloten om Van der Ree het vertrouwen te geven.

“Het is een hele mooie kans, die zich voor mij onverwacht voordoet", zegt de nieuwe hoofdtrainer. "Ik heb de overtuiging dat ik samen met de rest van mijn staf de club kan helpen en FC Groningen-waardige resultaten kan neerzetten. Ik ben de club dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met de mensen om mij heen en de spelersgroep gaan we keihard werken aan een goed 2023.”

Van der Ree heeft als speler onder contract gestaan bij FC Utrecht, NAC Breda, AGOVV en SC Cambuur. Na zijn actieve loopbaan stortte hij zich op het trainersvak. Vanaf 2014 tot de zomer van 2019 was hij actief bij SC Cambuur, eerst als Beloften-trainer en later als assistent-trainer. In het seizoen 2019/2020 vertolkte Van der Ree de rol van assistent-trainer bij FC Twente. Afgelopen seizoen was hij onderdeel van de staf van Arne Slot bij Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties