Fledderus: "Kijk wat SC Cambuur vorige week tegen PSV liet zien"

Mark-Jan Fledderus
Mark-Jan Fledderus Foto: © Pro Shots

FC Groningen verloor afgelopen weekend in eigen huis met 2-3 van RKC Waalwijk en daardoor staat de ploeg van de Duitse trainer Frank Wormuth na negen competitiewedstrijden op een teleurstellende vijftiende plek met slechts acht punten en maar liefst 19 (!) tegengoals.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus baalt van de huidige situatie. "We hadden gehoopt op een betere start, dat is duidelijk", legt hij uit op de website van Voetbal International. "We zijn niet stabiel genoeg. Dat we te maken hebben gehad met een behoorlijk aantal persoonlijke fouten heeft in dat opzicht niet meegeholpen", blikt Fledderus terug.

"Ook heeft het ons in een aantal duels op belangrijke momenten niet meegezeten, maar begrijp me niet verkeerd: we gaan ons niet verschuilen achter pech. In mijn ogen bestaat pech niet", vervolgt hij. "Het is dus zaak om hard door te werken met zijn allen, want ik zie wel aanknopingspunten", benadrukt Fledderus, die beseft dat zijn ploeg mogelijk pas op stoom komt na de winterstop.

"Het zou inderdaad kunnen dat we zolang nodig hebben om stabiel te worden", constateert hij. "Maar daar kopen onze supporters natuurlijk geen seizoenkaart voor. Laat duidelijk zijn dat we óók nu willen presteren en dat we er ontzettend van balen dat dit niet lukt. Dat er kritisch wordt geschreven en onze fans ontevreden zijn, vind ik wel begrijpelijk", benadrukt Fledderus.

FC Groningen gaat komend weekend op bezoek bij FC Twente en een week later staat de thuiswedstrijd tegen PSV op het programma. "Op voorhand niet makkelijk. Maar het kunnen ook juist dit soort wedstrijden zijn die een verandering teweeg brengen", reageert hij. "Tegen FC Twente en PSV ligt de druk niet bij ons. Kijk eens wat Cambuur vorige week vanuit die situatie tegen PSV (de club uit Leeuwarden won in eigen huis met 3-0, red.) liet zien. Een ommekeer kan ontstaan op momenten dat je het niet verwacht", besluit Fledderus.

Lees meer:
0 reacties