Foeke Booy: "We kijken met nadruk eerst naar Nederlandse spelers"

SC Cambuur speelt dit seizoen met een 'Nederlands' elftal. In de hele Eredivisie is het aantal speelminuten gemaakt door buitenlandse spelers iets meer dan dan de helft, maar bij SC Cambuur staat de teller op slechts een kwart.

SC Cambuur is samen met FC Utrecht de club die de meeste speelminuten geeft aan Nederlandse voetballers. Dat is volgens technisch manager Foeke Booy een bewuste keuze. "Voor ons is de Nederlandse markt het belangrijkste", zegt hij tegenover Voetbal International. "Als wij ons willen versterken, kijken we met nadruk eerst naar Nederlandse spelers. Dat zie je op dit moment ook terug in de samenstelling van onze selectie."

"Als wij een buitenlandse speler halen, is dat een speler van wie wij op voorhand denken dat hij het niveau omhoog haalt", vervolgt Booy. "Buitenlanders moeten iets extra's brengen. Het is niet mijn ervaring dat het moeilijker is geworden om Nederlandse spelers te kopen. Het is heel simpel: als Cambuur gaan we gewoonweg niet mee in de financiële wedloop."

Volgens Booy is Cambuur standvastig. "Wij zijn heel duidelijk in wat er bij ons financieel mogelijk en onmogelijk is. Het is onze ervaring dat je ook binnen die kaders prima Nederlandse voetballers kunt aantrekken, dat zie je momenteel ook aan het elftal dat er staat", aldus Booy, die Nederlandse spelers niet altijd duurder vindt.

"Het hangt ervan af met welke landen je gaat vergelijk", geeft hij aan. "Wij kunnen bijvoorbeeld prima concurreren met een aantal Oost-Europese EU-landen. Tegelijkertijd zijn spelers van gelijkwaardige kwaliteit in landen als België en Frankrijk juist duurder."

Lees meer:
0 reacties