SC Cambuur nieuws, transfers & geruchten

Gaan deze landen met elkaar strijden om de overwinning op het EK 2024 in Duitsland?

Xavi Simons omhelst Kylian Mbappe
Xavi Simons omhelst Kylian Mbappe Foto: © Orange Pictures

Het zeventiende Europese kampioenschap voetbal staat komende zomer op de planning. Deze variant van het prestigieuze voetbaltoernooi, dat mondiaal gevolgd wordt, zal zich afspelen in Duitsland. De 24 deelnemende landen zullen actief zijn in verschillende speelsteden. Zo zijn er zes groepen en de speelsteden van dit EK zijn ook al bekend, namelijk Berlijn, Dortmund, Frankfurt am Main, Gelsenkirchen, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Leipzig, München en Düsseldorf. Het toernooi zal dus verdeeld over heel Duitsland georganiseerd worden.

Het toernooi met een rijke geschiedenis vol winnaars

Het toernooi werd in het verleden dus al zestien keer eerder gespeeld en hierin wisten tien verschillende landen met de prijs naar huis te gaan. Duitsland en Spanje zijn met afstand de meest succesvolle landen op dit toernooi. Zo wist Duitsland drie keer te winnen en even vaak tweede en derde te worden. Ook Spanje wist drie keer als winnaar naar huis te gaan, maar zij werden maar één keer tweede en één keer derde. Naast Duitsland en Spanje zijn ook Italië en Frankrijk bijzonder succesvol op het toernooi. Zij wisten beiden twee keer te winnen, werden allebei een keer derde en Italië wist ook nog twee keer zilver te halen. Frankrijk lukte dit pas één keer. Ten slotte wisten ook de Sovjet-Unie, Portugal, Nederland, Denemarken, Tsjecho-Slowakije en Griekenland dit toernooi een keer te winnen.

Mogelijke winnaar die nog niet eerder het toernooi wist te winnen

Komende zomer kan er zomaar voor de elfde keer een andere winnaar zijn van het Europees kampioenschap voetbal. Engeland en Frankrijk worden namelijk door verschillende bookmakers als favorieten gezien. De Engelsen werden in het verleden nog nooit Europees kampioen en kunnen dus geschiedenis schrijven deze zomer. Door de voetbaluitslagen internationaal live te volgen kun je komende zomer op de hoogte blijven van een mogelijk historisch resultaat. Met Bukayo Saka (Arsenal), Harry Kane (FC Bayern München), Declan Rice (Arsenal), Phil Foden (Manchester City) en Jack Grealish (Manchester City) is Engeland namelijk echt een land om in de gaten te houden. Toch moet ook Frankrijk met Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), William Saliba (Arsenal), Randal Kolo Muani (Paris Saint-Germain), Kingsley Coman (FC Bayern München) en Ousmane Dembélé (Paris Saint-Germain) goed in de gaten gehouden worden.

Het Europees kampioenschap voetbal is een toernooi met een prachtige historie. Het toernooi wordt om de vier jaar gehouden en wordt al gespeeld sinds 1960. In al deze jaren zijn er meer dan eens verrassende teams als winnaars uit de bus gekomen. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat het toernooi maar liefst tien verschillende winnaars kent. Komende zomer komt daar mogelijk nog een nieuwe elfde winnaar bij. Engeland, de selectie van bondscoach Gareth Southgate, beschikt namelijk over een van de beste selecties ter wereld en moet dus presteren op dit toernooi. Toch zal ook Frankrijk zich in het rijtje met Spanje en Duitsland kunnen melden door voor de derde keer het toernooi te winnen. Of zorgt een outsider nog voor een stunt op dit toernooi?

Lees meer:
0 reacties