Heldenrol voor Minnema bij SC Cambuur Onder 21: "Ze deden stoer"

Minnema 5f92990a06ab2
Minnema 5f92990a06ab2 Foto: © Orange Pictures

Afgelopen weekend verloor Feyenoord Onder 21 in de halve finale van de beker van de leeftijdsgenoten van SC Cambuur. In Leeuwarden bleek de thuisploeg na strafschoppen te sterk.

SC Cambuur-doelman Brett Minnema stopte twee penalty's van de Rotterdammers. "Zij dachten dat zij de penaltyserie wel even zouden winnen. Ze deden een keeperswissel vlak voor tijd en deden wel stoer", stelt Minnema in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"Hun buitenspeler zei tegen mij dat ik niks zou gaan pakken. Daar ga ik niet op in. ‘Wacht nog maar even af, vriend’, denk ik dan. Toen pakte ik er twee en zat hij als eerste weer in de kleedkamer na de wedstrijd. Ik denk dat je het over jezelf afroept als je stoer gaat doen."

De doelman had zich goed voorbereid op eventuele penalty's. "Een eerdere penaltyserie van Feyenoord stond helemaal op Twitter, die strafschoppen heb ik van tevoren allemaal genoteerd. Op de dag zelf vond ik nog van twee anderen waar ze schoten”, vertelt Minnema. "Toen zat ik twee keer raak. Ik ga niet vervelend lopen doen naar de tegenstander om ze uit hun concentratie te halen. Zolang ik maar goed naar een hoek ga", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties