Henk de Jong staat mogelijk voor operatie: "Dat is wel risicovol"

Henk de jong feest 607a754b9ddff
Henk de jong feest 607a754b9ddff Foto: © Orange Pictures

Henk de Jong moest in oktober noodgedwongen afscheid nemen bij SC Cambuur. De 58-jarige trainer van de Friezen kampt met een cyste in zijn hoofd. De Jong voelde zich lang machteloos, maar heeft nu weer hoop.

"Een internist benaderde me via LinkedIn. Zijn vrouw had precies hetzelfde als ik en die is geholpen. Ik was zo hyper dat ik dat bericht kreeg, dat eindelijk iemand snapte wat ik had. Ik sprong een gat in de lucht", legt De Jong uit aan de NOS. "Ik heb het geluk dat die dokter contact heeft gezocht. Alle klachten van zijn vrouw zijn weg na een operatie."

Volgende week hoort De Jong of hij geopereerd kan worden, ook al is dat niet zonder risico. "Dan krijg je dus wel een behoorlijke operatie, want ze moeten je hoofd in. Dat is wel risicovol, maar dat neem ik op de koop toe. Ik wil graag weer normaal leven, kunnen autorijden en kunnen eten in een druk restaurant. Of dat ik op een feestje niet na een kwartier naar huis hoef."

"Ik ben ondertussen dertien maanden verder, en het wordt alleen maar minder", zo gaat hij verder. "Je wordt heel vermoeid. En dat wordt verhevigd. Het belemmert je leven. Het is een heel vervelende situatie." Twee keer eerder trad hij tijdelijk terug, de derde keer nam hij definitief afscheid bij Cambuur. "Ik voelde het zelf wel aankomen dat het de verkeerde kant op ging. Het was eigenlijk wel een opluchting."

Lees meer:
0 reacties