"Het verschil tussen een zwaargewonde en een dode is 10 centimeter"

Na afloop van de derby Cambuur - SC Heerenveen sneuvelde een busruit
Na afloop van de derby Cambuur - SC Heerenveen sneuvelde een busruit Foto: © Pro Shots

Sybrand Buma staat nog steeds achter het verbod op uitsupporters bij thuiswedstrijden van SC Cambuur. De burgemeester van Leeuwarden is verbaasd dat meerdere clubs een bezwaar ingediend hebben en benadrukt nogmaals waarom het nodig is.

Na aanleiding van incidenten tijdens de derby tegen SC Heerenveen besloot Buma geen uitsupporters meer te verwelkomen in Leeuwarden. Hij geeft als voorbeeld dat er met stenen naar de bussen van de bezoekers gegooid werd. Een man raakte zwaargewond door een rondvliegende steen. "Het verschil tussen een zwaargewonde en een dode is 10 centimeter", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Besef dat goed.”

Buma wil de inzet van agenten bij wedstrijden weer ter discussie stellen. "Dan heb je het over de Mobiele Eenheid", stelt hij. "Dat zijn doordeweeks bijvoorbeeld wijkagenten, die capaciteit ben je dan later in de week kwijt. Massa’s politie die niet ander werk kunnen doen."

Daarom is de burgemeester zo verbaasd dat onder andere Feyenoord bezwaar heeft gemaakt op het besluit. "Mijn vraag aan Feyenoord en de andere vier clubs: trek dit in.”

Lees meer:
0 reacties