"Het water staat aan de lippen, maar niet alleen bij Cambuur"

Tribune in het Cambuurstadion
Tribune in het Cambuurstadion Foto: © Pro Shots

Op vrijdag 21 januari komen de 'voetbalburgemeesters' bij elkaar om de noodkreet van de profclubs te bespreken. De clubs dreigen per 28 januari de stadions uit protest te openen. MVV heeft bijvoorbeeld al aangegeven de fans hoe dan ook toe te laten.

Cambuur-directeur Ard de Graaf sprak woensdag met Sybrand van Haersma Buma, burgemeester van Leeuwarden. "Ik voelde heel veel begrip van zijn kant", zegt De Graaf in het Algemeen Dagblad. "Kijk, als Nederland hebben we dat Fieldlab-experiment georganiseerd, waaruit is gebleken dat voetballen met fans veilig kan.

"En wat zie je nu? Nagenoeg in heel Europa zitten de stadions vol, met dank aan 'ons' experiment. Behalve bij ons, nota bene de initiatiefnemer. Dit valt niet langer uit te leggen." Ook richting de supporters niet, vinden De Graaf en zijn collega-clubdirecteuren. Helemaal omdat het aantal ic-opnames iedere dag verder daalt en in landen als Engeland en Denemarken het 'normale leven' weer langzaamaan op gang komt.

"In die zin hopen we dat de door ons aangekondigde protestactie niet eens nodig is", stelt De Graaf. "Het zou beter zijn als 'Den Haag' zelf zegt: de stadions gaan vanaf nu weer open. Het kan veilig, zo is al vaak genoeg bewezen. En het móet ook echt. Het water staat ons aan de lippen. Dat geldt voor Cambuur en dat geldt voor alle clubs."

Lees meer:
0 reacties