Hoedemakers 'zwaar teleurgesteld': "Zag het als een stap omhoog"

Mees Hoedemakers
Mees Hoedemakers Foto: © Orange Pictures

Technisch manager Foeke Booy van SC Cambuur heeft Mees Hoedemakers geconfronteerd met het nieuws dat hij een overstap naar FC Utrecht uit het hoofd kan zetten. FC Utrecht meldde zich bij SC Cambuur voor de 23-jarige middenvelder, maar Cambuur wil hem niet kwijt.

"Mees is zwaar teleurgesteld. Ik heb met hem gesproken en dat was een leuk gesprek", reageert Booy in gesprek met De Telegraaf. "We hebben begrip voor de emotie en de teleurstelling bij Mees en geven hem ook de ruimte om het te verwerken. Hier loop je wel eens tegenaan in het voetbal."

"Hij zag het als een mooie stap omhoog en dat snap ik ook", vervolgt Booy. "Ik weet natuurlijk heel goed hoe mooi het is bij FC Utrecht. Maar uiteindelijk gaat het om het belang van de club en dat is niet altijd in één lijn met het belang van de speler. We rekenen erop, dat hij zich daar uiteindelijk als een professional in zal opstellen."

Hoedemakers vertrekt komende zomer transfervrij, omdat zijn contract afloopt. "We snappen dat het risico groot, is dat hij transfervrij zal vertrekken, omdat Mees eerder al heeft aangegeven dat hij om hem moverende redenen niet zal bijtekenen. Daarmee laten we de kans op een transfersom lopen, maar de financiële schade van een degradatie zou veel groter zijn, dus daarom hebben we hier als club toch voor gekozen", aldus Booy.

SC Cambuur wil dit seizoen ten koste van alles in de Eredivisie blijven. "De belangen zijn groot. Met het oog op het nieuwe stadion, dat we volgend seizoen gaan betrekken, is het nog belangrijker om dit seizoen niet te degraderen. En wij schatten in dat de kansen om erin te blijven met Mees groter zijn dan zonder hem."

Lees meer:
0 reacties