Invaller Kallon en Sierra Leone uitgeschakeld op Afrika Cup na verlies

Het Sierra Leone van Issa Kallon is uitgeschakeld op de Afrika Cup. De ploeg van de SC Cambuur-aanvaller verloor donderdag met 0-1 van Equatoriaal-Guinea en eindigt derde in de groep.

De 'vier beste nummers drie' gaan door naar de volgende ronde van de Afrika Cup, maar met twee punten kan Sierra Leone dat vergeten. In de 38ste minuut maakte Ganet namens Equatoriaal-Guinea het enige doelpunt van de wedstrijd.

Kallon kwam in de 75ste minuut in het veld, maar kon geen doelpunt maken of assist geven. In de 85ste minuut kreeg Sierra Leone nog een strafschop, veroorzaakt door Kallon, maar Kamara miste de kans op de gelijkmaker. In de blessuretijd kreeg Sierra Leone ook nog een rode kaart en wist het verder geen goals meer te maken. Sierra Leone is nu dus officieel uitgeschakeld.

Normaal gesproken is Kallon voor Cambuur weer inzetbaar tegen FC Utrecht volgende week. David Sambissa en Gabon zijn wel door naar de volgende ronde van de Afrika Cup en dus is hij wat langer afwezig bij de Leeuwarders.

Lees meer:
0 reacties