Joey Kooij maakt zichzelf belachelijk: "Drie kaarten geseponeerd"

Joey Kooij stuurde woensdagavond SC Cambuur-doelman João Virgínia vlak voor tijd met een rode kaart van het veld in het bekerduel tussen De Treffers en SC Cambuur (1-0). Verdediger Doke Schmidt moest daardoor in de laatste fase onder de lat staan.

Virgínia kreeg in de 93ste minuut de rode prent na onderstaanstaand duel met De Treffers-doelman Niels Kornelis. De Portugese sluitpost ging in de slotfase bij een corner mee naar voren om de gelijkmaker te forceren en ging met een ietwat te hoog geheven been het duel aan, maar een rode kaart was een veel te zware straf.

João Virgínia krijgt een rode kaart voor dit duel
João Virgínia krijgt een rode kaart voor dit duel Foto: © Orange Pictures

Inmiddels is geoordeeld dat de rode kaart van Virginia niet gegeven had moeten worden. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft namelijk de rode geseponeerd, waardoor Virgínia komend weekend gewoon mag keepen voor SC Cambuur. Het is niet de eerste keer dat een rode prent van Joey Kooij wordt geseponeerd.

Reon Boeringa van Voetbal International is even in de statistieken gedoken en kwam tot de conclusie dat van de laatste vier directe rode kaarten die Kooy getrokken heeft in Eredivisie/KNVB Beker zijn er drie (!) geseponeerd. Deyovaisio Zeefuik, Roel Janssen en nu dus João Virginia. "Absurde statistiek", aldus Boeringa.

Lees meer:
0 reacties