Kallon boos over geblokte droomtransfer: "Daarna ben ik weg"

Issa Kallon tijdens het duel met PEC Zwolle
Issa Kallon tijdens het duel met PEC Zwolle Foto: © Pro Shots

Issa Kallon blijft 'gewoon' bij SC Cambuur voetballen. Hij maakt er echter geen geheim van dat hij een transfer had gewild, hij hoopte stiekem dat het bod van Konyaspor op hem geaccepteerd zou worden.

"We waren rond, maar Cambuur wilde me niet laten gaan', legt Kallon uit in gesprek met Voetbal International. "De club heeft inmiddels een andere doelstelling. Ze willen de Europese play-offs halen en daar hebben ze mij bij nodig, vinden ze. Ik zie het heel simpel: zij hebben een droom, net zoals ik dat heb."

De speler wil namelijk schitteren in Europe en dat kan in Turkije. "Ze ontnemen mij de kans naar een club te gaan die volgend seizoen misschien Champions League speelt. Dat zou een grote stap en een hoogtepunt voor mij zijn."

Kallon is dan ook ontevreden. "Ik maak het seizoen af en ben daarna weg. Verlengen is nu geen optie meer. Ze konden nu een aardig bedrag voor me krijgen, maar dat weegt kennelijk niet op tegenover andere inkomsten die ze kunnen krijgen. Prima, dan is het de keuze van Cambuur. Dat is hun goed recht."

Hij gaat zich wel nog vol inzetten voor z'n club. "De knop gaat om, ik ga niet mijn eigen glazen ingooien door mijn best niet meer te doen. Natuurlijk hoop ik dat Konyaspor nog met een hoger bod komt, maar gezien de houding van Cambuur gaat dat niets veranderen. Ze willen me gewoon gebruiken deze tweede competitiehelft, dat stelt me wel gerust."

Het baalgevoel is echter groot. "Je weet hoe het werkt in de voetballerij. Als ze straks echt Champions League gaan spelen, staan er meer jongens te popelen om naar deze club te gaan. Een garantie is er nooit. Ik kon ook naar Spartak Moskou, maar dat ketste af. Ze stelden een andere trainer aan en gingen in een ander systeem spelen."

Lees meer:
0 reacties