Kallon kritisch na Afrika Cup: "Dan had ik daar ook kunnen staan"

Issa Kallon juicht na een treffer
Issa Kallon juicht na een treffer Foto: © Pro Shots

Issa Kallon wist op de Afrika Cup geen basisplaats te bemachtigen bij Sierra Leone. De aanvaller vond dat niet terecht, maar langer hoeft hij zich er geen zorgen over te maken. De groepsfase was het eindpunt voor zijn land.

"Het heeft lang geduurd voordat ik dat besluit nam, ik was altijd in beeld bij de Nederlandse jeugdploegen. Toen heb ik Sierra Leone afgehouden. Uiteindelijk leek dit me wel het juiste moment. Ik heb inmiddels wel door dat ik het Nederlands elftal niet ga halen, daar moet je realistisch in zijn", vertelt de aanvaller in gesprek met Voetbal International.

"Spelen op een eindtoernooi was een droom. Ik wilde niet langer wachten en heb toegehapt. Nu moest ik deze kans wel grijpen", vervolgt de aanvaller, die dus geen basisplaats wist te veroveren. "Ik had op meer minuten gehoopt en daar eigenlijk ook wel op gerekend. Als ik de spelers zie die bij ons in de basis stonden, dan had ik daar ook kunnen staan."

De aanvaller vindt dat de Eredivisie hoger staat aangeschreven dan de Deense en de Zweedse competitie, waar zijn concurrenten spelen. "Ik speel in een betere competitie dan zij en ik mag toch zeggen dat ik het de laatste anderhalf jaar bij Cambuur redelijk goed gedaan heb. Ik had op zich wel goed contact met de bondscoach, kon best met hem praten, maar als trainer was hij niet de beste."

Weet SC Cambuur zaterdagavond te winnen bij AZ? Bij BetCity krijg je maar liefst 11x je inzet bij een zege van Cambuur! Schrijf je nu in en ontvang ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro!

Lees meer:
0 reacties