'Knuffelopa' De Jong zelfs nu met Cambuur bezig: "Missen hem wel"

Henk de Jong en Sonny Stevens
Henk de Jong en Sonny Stevens Foto: © Orange Pictures

Henk de Jong is al enkele weken afwezig bij SC Cambuur vanwege een cyste in zijn hoofd. De hoofdtrainer van SC Cambuur kan het werk in Leeuwarden echter niet helemaal loslaten, zo geeft doelman Sonny Stevens aan.

"Voor de derby tegen Heerenveen is hij nog even langsgekomen om ons toe te spreken", vertelt Stevens in het Noordhollands Dagblad. "En na de wedstrijd tegen Heracles belde hij om ons via een video-gesprek toe te spreken na de eerste seizoenshelft én om ons fijne feestdagen te wensen. Het kenmerkt hem: ook in een tijd waarin hij vooral aan zichzelf moet denken, was hij nog met ons bezig."

Stevens schrok flink van het nieuws over De Jong, die hij een 'een soort knuffelopa' noemt. "Een enorme klap", zegt de sluitpost. "Natuurlijk is het vooral voor zijn gezin en familie een klap, maar ook voor ons als spelersgroep. We werken al 2,5 jaar samen, dus schrik je behoorlijk als je dit hoort."

De doelman van SC Cambuur denkt niet dat de absentie van De Jong invloed heeft op de prestaties. "We hebben veel nuchtere jongens in de ploeg dus we kunnen onze kop er wel bij houden. Maar natuurlijk missen we hem wel. Vooral de kleine dingen die hij doet."

Lees meer:
0 reacties