KNVB komt dit weekend met statement: Schouten met regenboogband

Regenboogband
Regenboogband

Erik Schouten zal aankomend weekend, net als alle andere aanvoerders, een speciale regenboogband dragen. Bovendien zullen de cornervlaggen ook in de regenboogkleuren zijn. Dit alles om de LHBTI-acceptatie in de voetballerij te verhogen.

"Het komend weekend maakt het voetbal opnieuw het statement dat iedereen welkom is en niemand mag worden uitgesloten. In de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie zaalvoetbal mannen en Eredivisie zaalvoetbal vrouwen dragen alle trainers en de scheidsrechters regenboogspeldjes en de aanvoerders OneLove-aanvoerdersbanden", laat de KNVB weten in een statement op de website.

"ESPN heeft regenboogplopkappen, er zijn regenboogcornervlaggen en Telstar en Volendam spelen vrijdag de 'vissersderby' allebei in speciale eenmalige tenues. Op social media zal er volop aandacht zijn voor het statement en ook de amateurverenigingen zijn opgeroepen om zich bij de actie aan te sluiten. Op de KNVB Campus in Zeist zullen komend weekend uiteraard de regenboogvlaggen wapperen."

Lees meer:
0 reacties