SC Cambuur nieuws, transfers & geruchten

Maak tijdens de training optimaal gebruik van rebounders

Milan Smit namens SC Cambuur
Milan Smit namens SC Cambuur Foto: © Pro Shots

In het assortiment van voetbalgoals tref je veel verschillende soorten voetbaldoelen en accessoires aan. Een van de doeltjes die vooral bij trainingen gebruikt wordt, is de rebounder. Een rebounder is een frame met een net dat strak gespannen is en waartegen de bal kan rebounden of terugspringen. Vandaar de naam: rebounder.

Wat kun je met zo’n rebounder en voor wie zijn ze geschikt? We leggen het je hieronder uit.

Het nut van een rebounder

De rebounder is een ideaal hulpmiddel tijdens balsporttrainingen. Door het terugkaatsen van de bal heb je geen tweede persoon nodig die ballen opvangt of verzamelt. De rebounder scheelt dus vooral tijd en mankracht. En dat betekent dat je je als trainer focust op de speler en dat je je als speler concentreert op je techniek.

Bij www.voetbalgoals.nl krijg je rebounders van diverse merken, zoals Salta en Renox. Sporten waarbij de rebounder regelmatig als trainingsmiddel ingezet wordt zijn: voetbal, tjoekbal, handbal, volleybal en waterpolo.

Een rebounder voor intensief gebruik door sportverenigingen

Om trainingen zo doeltreffend mogelijk te laten verlopen zijn rebounders onmisbaar. De investering in een of meerdere rebounders betaalt zich dan ook snel terug. Het zou eigenlijk onderdeel van je standaard trainingsmateriaal moeten zijn. Je gebruikt ze tijdens aanname- en schotkrachtoefeningen op eigen veld, maar neemt ze ook makkelijk mee op trainingskamp. Keeperstrainingen, voorzetten en afwerken wordt een eitje met een handige rebounder.

Een rebounder voor individuele techniekverbetering

Wil je je baltechniek en reflexen serieus aanpakken? Dan is dit flexibele doeltje dat de bal automatisch terug laat springen echt ideaal. Je zet het neer in je eigen tuin of op een trapveldje bij je in de buurt en oefent totdat je de gewenste vooruitgang voelt en tevreden bent. Doordat je de rebounder inklapt neemt het weinig ruimte in je garage of tuinhuisje in. Elke keer netjes opbergen en het net en frame goed onderhouden betekent dat je lang plezier van je rebounder hebt.

Welke rebounder kies je?

De rebounder is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Een rebounder kopen doe je naar aanleiding van het trainingsmateriaal dat je al hebt en de behoefte die er nog is. Het frame is in verschillende standen te plaatsen, waardoor je balvaardigheden onder meerdere hoeken kunt trainen. De rebounders vallen prijstechnisch gezien binnen de voorwaarden voor gratis levering. Dus je betaalt bij Voetbalgoals geen extra verzendkosten voor dit product.

Doe ook je voordeel met een rebounder en bestel er vandaag nog een (of een paar). Je volgende training wordt een stuk uitdagender!

Lees meer:
0 reacties