Maulun scoort fraai uit vrije trap: "Toen wist ik dat het goed zat"

Maulun maakt de 0-2 voor SC Cambuur tegen PEC Zwolle
Maulun maakt de 0-2 voor SC Cambuur tegen PEC Zwolle

Robin Maulun en Mees Hoedemakers waren belangrijk voor SC Cambuur tijdens de afgelopen speelronde waarin werd gewonnen met 1-2 van PEC Zwolle. In de 250e Eredivisiewedstrijd voor de club uit Leeuwarden scoorden beiden een fraai doelpunt.

Mees Hoedemakers zorgde van afstand voor de 0-1 en Maulun knalde een vrije trap op geweldige wijze binnen in Zwolle, waardoor het 0-2 werd. "Voor de vrije trap zei ik tegen David (Sambissa, red.) 'maak je geen zorgen, hij gaat erin", aldus de Fransman over het doelpunt, bij de Leeuwarder Courant. "Toen ik hem raakte, wist ik dat het goed zat."

De middenvelder maakte hierdoor de gemiste penalty in Waalwijk een beetje goed. "Daar heb ik niet lang mee gezeten, hoor", benadrukt de Franse middenvelder van SC Cambuur. "Vijf minuten en daarna door. Dat is voetbal, kan gebeuren."

Uiteindelijk bleek de 0-2 de winnende te zijn. "In de slotfase maakten we het onszelf onnodig moeilijk. We moeten vertrouwen houden, maar vergaten te voetballen en gingen te veel de lange bal spelen", concludeert hij.

Lees meer:
0 reacties