Vijf opties' bij SC Cambuur: ''Maar ze lijken niet meteen te staan springen''

SC Cambuur moet op zoek naar een opvolger voor de ontslagen Marinus Dijkhuizen. Verschillende namen doen de ronde in Leeuwarden, maar Fred Grim, Jack de Gier, Peter Hyballa, Hans de Koning en Jean-Paul de Jong lijken de meest logische opties.

Volgens Piet Jan Nauta van het Friesch Dagblad wordt het echter geen eenvoudige klus om een van hen aan te stellen. "Opties zijn er, maar de meest voor de hand liggende namen lijken niet meteen te staan springen", schrijft hij in de krant. "Om Cambuur op het juiste spoor te zetten, is er vastigheid nodig op de bank. Iemand die mee kan naar het nieuwe onderkomen."

Grim is na zijn vertrek bij de KNVB werkloos. "Maar of de voormalig interim-bondscoach ook nu nog steeds naar Cambuur wil? Dat is de vraag", reageert Nauta. De Gier werd ook al regelmatig aan SC Cambuur gelinkt. "Enig nadeel voor Cambuur is dat De Gier nog een doorlopend contract heeft bij Almere tot de zomer van 2019", aldus Nauta, die Jean-Paul de Jong mogelijk om dezelfde reden ziet afhaken. Hij heeft nog een contract tot medio 2020 bij FC Utrecht.

Volgens Nauta is Hyballa ook een goede optie. "Hij is een trainer die denkt in oplossing, niet in problemen, en kan net de frisse wind zijn die dit Cambuur nodig heeft." Ook De Koning heeft een aantal voordelen. "Hij weet precies hoe hij een groep boven zichzelf uit kan laten uitstijgen. Een prima optie voor de korte termijn, maar ook geschikt voor de lange termijn? Daar zijn twijfels over", meent Nauta.

Lees meer:
0 reacties