Homepage » Bestuur & beleid » Smid licht vertrek bij Cambuur toe: ''Daarom was het beter om nu uit elkaar te gaan''

Smid licht vertrek bij Cambuur toe: ''Daarom was het beter om nu uit elkaar te gaan''

( 0 reacties)
Smid licht vertrek bij Cambuur toe: ''Daarom was het beter om nu uit elkaar te gaan''

Ype Smid is niet langer voorzitter van SC Cambuur. De preses heeft vandaag besloten om de voorzittershamer per direct neer te leggen. Smid zou in januari 2019 sowieso aftreden.

"Dan is officieel mijn tweede termijn voorbij en statutair gezien kun je dan niet langer aanblijven", legt Smid uit tegenover Gerard Bos van De Sportjournalist. "Ondertussen spreek je binnen de club, met de stichting al met elkaar over opvolging. Om dat proces niet in de weg te staan, was het beter om nu alvast uit elkaar te gaan."

Er zou geen draagvlak meer zijn voor Smid, maar dat ziet hij zelf anders. "Ik wil graag dat Cambuur een goed en stevig bestuur houdt. Over wie daar in moeten, voer je wel eens interne discussies. Maar dat vind ik iets anders dan onenigheid. De club en ik gaan goed uit elkaar, ik vertrek door de voordeur. En ik blijf ook gewoon sponsor en supporter, ben er nog elke wedstrijd", aldus Smid, die toegeeft dat hij wel fouten heeft gemaakt.

"Cambuur is mijn club. Als voorzitter ben ik wel eens té veel supporter geweest. Dat was niet altijd handig in deze functie", reageert Smid, die zeven jaar voorzitter was. "Of ik het goed gedaan heb? Dat is aan anderen om te beoordelen. Maar ik ben wel trots op wat ik heb mogen bijdragen aan deze club de laatste jaren. Financieel, sportief en qua stadion; ik heb mijn best voor de club gedaan."

Hier is het volledige interview te lezen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 1 maart 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›