'Als dit project mislukt zou iedereen zich moeten schamen''

De nieuwe stadionplannen van SC Cambuur liepen onlangs een flinke deuk op, toen ROC Friese Poort zich terugtrok. Nu moeten naar andere oplossingen worden gezocht.

Hessel Meijer, projectontwikkelaar, hoopt dat het alsnog doorgang kan vinden. ''Het is in ieders belang dat het nieuwe stadion van SC Cambuur er komt en dat het WTC-gebied wordt ontwikkeld. Als ik hoor om welk bedrag dit conflict gaat, dan zeg ik: dat is het nooit waard dat het plan niet doorgaat'', constateert hij in de Leeuwarder Courant.

Het ROC is bang dat het project niet op tijd klaar is, maar daar heeft de projectontwikkelaar een oplossing voor. ''Wij geloven dat 2021 haalbaar is, Friese Poort niet. Dan moet je ook een grote jongen zijn en zeggen: als het niet lukt, dan betalen wij jullie een boete. Dat is een substantieel bedrag, waar je volgens mij eventueel tijdelijke huur na juli 2021 van kunt betalen.''

''Als dit project mislukt zou iedereen zich moeten schamen. Wij laten de partijen nu eerst praten, en daarna komen ze waarschijnlijk wel bij ons uit. Dan gaan wij creatief kijken naar de businesscase. Ik geloof dat er ruimte is om een oplossing te vinden. Zo hoop ik - en denk ik - dat het zal gaan'', besluit Meijer.

Lees meer:
0 reacties