Booy bespreekt situatie Hake: ''Die zaken zijn nu zeker''

( 0 reacties)
Booy bespreekt situatie Hake: ''Die zaken zijn nu zeker''

Het is nog onbekend wie er volgend seizoen als trainer bij SC Cambuur aan het roer staat. René Hake, de huidige oefenmeester van de Leeuwarder club, beschikt over een aflopend contract.

Volgens technisch manager Foeke Booy spraken beide partijen recentelijk met elkaar, maar concrete besluiten werden er niet genomen. "We hebben gezegd dat we aan dat gesprek een vervolg geven", zegt Booy in gesprek met de Leeuwarder Courant. Wanneer er dan wél duidelijkheid komt laat Booy in het midden. "Ik ga daar geen precieze datum op plakken. Belangrijk is wel dat er snel duidelijkheid komt. Voor René en voor de club."

Deze week werd bekend dat keeperstrainer René Ponk per 1 april naar China vertrekt, en Sipke Hulshoff niet verder wil als assistent. "René Ponk kreeg een mooie aanbieding. Daar zal dus een vervanger voor moeten komen. En Sipke gaat niet door als assistent, die zaken zijn nu zeker", vervolgt Booy zijn relaas.

Of Hulshoff kandidaat is wanneer Hake vertrekt? "Concreet is dat Sipke heeft aangegeven geen assistent meer te willen zijn na dit seizoen, dat hij de ambitie heeft om hoofdtrainer te worden. Ik snap dat wel, heb dat zelf ook in mijn loopbaan meegemaakt. Ik denk dat het goed is dat hij zijn vleugels wil uitslaan, misschien eens in een andere omgeving wil kijken", aldus Booy. 

Foto: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

maandag 23 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›