''Met Hake hadden we door kunnen gaan, maar we denken dat dit beter is''

( 0 reacties)
''Met Hake hadden we door kunnen gaan, maar we denken dat dit beter is''

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat René Hake en SC Cambuur na dit seizoen afscheid van elkaar nemen. Henk de Jong wordt nu genoemd als opvolger bij de Leeuwarders. 

Ard de Graaf weet dat de naam van De Jong rond het stadion hangt, maar hij wil niks zeggen over de mogelijke opvolger van Hake. ''Op namen gaan we niet in. Dat is niet sjiek'', vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Hij wil wel ingaan over de beweegredenen waarom de trainer en de club er na dit seizoen een punt achter zetten. ''Er was twijfel. En bij twijfel moet je nooit oversteken."

Ondanks het vertrek van de oefenmeester, gaan ze op een positieve manier bij elkaar weg. ''Over zijn werkwijze zijn we tevreden, de club is er op bepaalde vlakken ook op vooruit gegaan. Maar de sportieve resultaten van de laatste tijd spelen ook een rol, die vielen tegen."

Gerald van den Belt sluit zich aan bij de andere directeur van Cambuur. De club wil volgens hem een duidelijkere koers varen richting het nieuwe onderkomen van de Leeuwarders. ''Daar is energie voor nodig, een nieuwe dynamiek. Het is heus niet zo dat we schoon schip maken, met Hake hadden we ook door kunnen gaan. Maar we denken dat het beter is dat niet te doen."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!