'Als de mensen er bij Cambuur achter gaan staan moet het wel lukken''

Henk de Jong keert komend seizoen terug als trainer van SC Cambuur. Milan van Dongen, presentator bij FOX Sports, denkt dat de huidige trainer van De Graafschap de club terug naar de Eredivisie kan brengen.

"Ik heb best wel veel respect gekregen voor Henk de Jong dit seizoen", begint Van Dongen bij FC Groundhop. "Ik had altijd het idee dat het een motivatietrainer was die zijn groep op zijn manier kon raken en bij elkaar bracht, en op die manier succes bereikte. Maar wat hij nu bij De Graafschap laat zien zit tactisch echt goed in elkaar. Natuurlijk hebben ze net als FC Groningen goede aankopen gedaan in de winterstop, maar je ziet echt een patroon van goed trainen."

Van Dongen heeft vertrouwen in SC Cambuur. "Het potentieel bij Cambuur is volgens mij heel groot, alleen valt het niet goed in elkaar. Ze willen natuurlijk een nieuw stadion, en daar is wat gedoe over. Ik ga nu het cliché van 'the sleeping giant' gebruiken, want volgens mij is er daar heel veel mogelijk. Er is sowieso een hele fanatieke aanhang en als de mensen er een beetje achter gaan staan moet het wel lukken. Ik denk al met twee jaar."

Lees meer:
0 reacties