Van den Belt: ''We hebben weer een belangrijke stap gezet''

0
Van den Belt: ''We hebben weer een belangrijke stap gezet''

SC Cambuur bracht maandag de positieve jaarcijfers naar buiten. Naast de sportief goede resultaten, gaat het qua financiën ook voor de wind de laatste jaren.

"We hebben weer een belangrijke stap gezet", vertelt financieel directeur Gerald van den Belt in gesprek met het Friesch Dagblad. Hij wil nog niet zeker zeggen dat Cambuur over twee jaar overal van verlost is. "Maar ons doel blijft om over twee jaar in de plus te staan als we het nieuwe stadion betreden."

Dit jaar zorgde de transfer van Xavier Mous naar PEC Zwolle voor extra geld. "De grootste daling zat hem in de televisiegelden", zegt Van den Belt. Dat geld wordt verdeeld over clubs, op basis van een ranglijst over drie seizoenen. "Na de degradatie in 2016 ontvingen we zes ton, maar ieder jaar ging daar twee ton van af. Dus dit jaar zaten we op nul. Daarnaast verkochten we ook minder seizoenskaarten."

Sportief was het de laatste jaren teleurstellender, maar dat is nu anders omdat de Leeuwarders bovenaan de Eerste Divisie staan. Cambuur kon deze zomer meer investeren. Een miljoen euro kwam namelijk uit het spelersfonds. "Vier ton van dat bedrag is dit seizoen gebruikt om het spelersbudget mee te verhogen. We zijn ontzettend blij om dat momenteel op het veld terug te zien in onze sportieve prestaties."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 augustus 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›