Gudde erkent fout: ''Communicatief zijn er dingen niet goed gegaan''

1
Gudde erkent fout: ''Communicatief zijn er dingen niet goed gegaan''

Eric Gudde erkent dat de communicatie richting SC Cambuur en De Graafschap anders had gemoeten. De directeur van de KNVB zegt dit in een openhartig interview met De Telegraaf.

"We hebben aan de voorkant goed uitgelegd dat het een raadpleging was, maar later heb ik – in het uitleggen hoe het met de stemmen ging – onzorgvuldigheden begaan", zo begint Gudde zijn uitleg. "Ik neem mezelf kwalijk dat ik niet heb gezegd dat de verhouding bijvoorbeeld 80/20 had moeten zijn om doorslaggevend te zijn."

"Dit was me waarschijnlijk niet gebeurd fysiek in een zaal, maar overkwam me in een call met 78 deelnemers, van wie er een aantal volgens mij ook helemaal niet in hoorde te zitten", vervolgt de voormalig Feyenoord-directeur.

Gudde is openhartig en denkt dat ook het overleg anders had gemoeten. "Bij een normale bijeenkomst zeg je de vergadering te sluiten en vraag je de vertegenwoordigers van Cambuur en De Graafschap even mee te gaan naar zaal A3. In een call bestaat het risico dat iedereen mee gaat zitten luisteren. Dus ik sloot het gewoon niet goed af, heel vervelend. Communicatief zijn er dingen niet goed gegaan en daar baal ik van."

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 May 2020 om 08:25
    Soms is het verstandig om niks te zeggen of te reageren.