'Seizoen 2022/'23 kan in het nieuwe Cambuurstadion worden gespeeld'

1
'Seizoen 2022/'23 kan in het nieuwe Cambuurstadion worden gespeeld'

In het najaar van 2020 begon de bouw van een nieuw Cambuurstadion. Vorige maand werd het project weliswaar stilgelegd, maar het lijkt nu toch weer de goede kant op te gaan. Zoals het er nu naar uit ziet, kan seizoen 2022/'23 in het nieuwe Cambuurstadion worden gespeeld.

De bouw werd stilgelegd wegens onduidelijkheid over de oplevering en financiering van het nieuwe stadion. Dit is nu wel rond. Wethouder De Haan is optimistisch. "Wij hebben deze week vertrouwen gekregen in de ontwikkeling en de financiering. Alles is gecheckt, ook de financiën bij de Rabobank, we hebben nu vertrouwen dat het goedkomt", deelt De Haan met de Leeuwarder Courant.

Er is nog geen bouwvergunning aangevraagd, en het streven van april 2022 is ook niet meer haalbaar, desondanks heeft de wethouder er vertrouwen in. "Alle inzet is er nu wel op gericht om Cambuur vanaf augustus 2022 in het nieuwe stadion te laten spelen, dus in het seizoen 22/23", aldus De Haan.

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Jul 2020 om 09:48
    Een veel belangrijkere vraag is HOE!!!! Cambuur door de corona crisis komt. Chris Woerts zei in Veronica Inside dat de helft van de clubs op omvallen staat. Het arrogante bestuur gaat er blijkbaar gemakshalve er maar vanuit dat Cambuur de corona crisis gewoon overleeft.Straks staat er een (veel te duur en onzinnig) nieuw stadion maar is de club failliet. En heeft de gemeente Leeuwarden zich voor niets in de schulden gestoken. Qua arrogantie is Cambuur DKV al gepasseerd. Het bestuur doet ons voor alsof Cambuur een grote club is, maar het is met alle respect een kleine provincieclub die het waanzinnig goed doet. De grote kunst is om dit te continueren en dat kan per seizoen verschillend zijn. Zeker bij Keuken kampioen divisie clubs. Feit is dat het een zwaar en gevoelig verlies is voor Leeuwarden Oost als Cambuur verhuist en het gezellige sfeervolle stadion tegen de vlakte gaat. De overgrote meerderheid wou hier graag blijven maar het arrogante bestuur denkt er weer eens anders over, ik heb er ook geen goed woord voor over. Cambuur veranderd van volksclub naar een industrieclub.En wat veranderd er als Cambuur in een nieuw stadion speelt ?? nagenoeg niets, het enige wat veranderd is dat Cambuur op een industrieterrein voetbalt. Wat ook nog eens ten koste gaat van de gezellige en volkse sfeer.
vrijdag 28 augustus 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›