''Het goede werk van de laatste jaren wordt nu in recordtempo afgebroken''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Het goede werk van de laatste jaren wordt nu in recordtempo afgebroken''

SC Cambuur kent een uiterst matige seizoensstart. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat na twaalf wedstrijden op een teleurstellende zeventiende plaats in de Jupiler League. SC Cambuur wist zelfs nog geen thuiswedstrijd te winnen.

"Maar los van de tegenvallende prestaties in de competitie is er vooralsnog geen klap aan bij Cambuur", constateert verslaggever Piet Jan Nauta in het Friesch Dagblad. "En dat is het meest zorgwekkende. Seizoenkaarthouders hebben het zich de afgelopen weken vast eens stilletjes afgevraagd. 'Wat doe ik hier eigenlijk?' Het spel kabbelt wat voort, er gebeurt weinig tot niets en van enige spelopvatting is weinig terug te zien."

Voor Cambuur-fans is er weinig te genieten. "Supporters komen vooral naar het stadion om hun club aan te moedigen, ze te zien winnen en om er een leuke avond van te maken, waar ze na afloop nog lang over na kunnen praten", weet Nauta. "Dat laatste gebeurt nu ook, maar nu in negatieve zin. Het goede werk van de laatste jaren wordt nu in recordtempo afgebroken en dat is onnodig."

Supporters schreeuwen al op het vertrek van de trainer en de directie. "Begrijpelijk? Ja. Terecht? Nee", vindt Nauta, die meent dat Gerald van den Belt meer krediet verdient na het goede vorige jaar. Ook moet trainer Marinus Dijkhuizen meer tijd krijgen. "Met een geheel nieuwe selectie die flink is uitgedund en die vooral overloopt van 'breedteversterkingen'. De opdracht om deze groep net zo te laten voetballen als de groep die er vorig jaar stond, is schier onmogelijk", aldus Nauta, die een opportunistische speelwijze opteert.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!