''De Koning staat bovenaan mijn lijstje, zo iemand heeft Cambuur nu nodig''

( 1 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''De Koning staat bovenaan mijn lijstje, zo iemand heeft Cambuur nu nodig''

SC Cambuur moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer na het ontslag van Marinus Dijkhuizen. Jelle van Zurk, voormalig teammanager en scout bij SC Cambuur, heeft een duidelijke voorkeur voor een nieuwe oefenmeester.

"Hans de Koning staat bovenaan mijn lijstje", zegt Van Zurk in gesprek met het Friesch Dagblad. "Een type Henk de Jong, een mensenmens. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij van weinig middelen iets weet te creëren en iets kan opbouwen. Hij brengt een positieve sfeer in een groep en maakt er een team van. Zo iemand heeft het Cambuur van nu nodig."

Van Zurk is lovend over De Koning. "Hij heeft Go Ahead Eagles op die manier naar de Eredivisie gebracht, ook al werd hij daar na een paar mindere resultaten in de Eredivisie alweer ontslagen. Dat was niet terecht. Fred Grim zou de beste trainer zijn, maar ik denk niet dat hij er aan begint. Hij is op de hoogte van de bestuurlijke chaos bij Cambuur. Crisis begint in de top", besluit Van Zurk.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 4 Dec 2017 om 16:37
    Hou op, deze man past absoluut niet bij Cambuur. Een Hollandse druktemaker. Joop Gall past bij de Cambuur cultuur en heeft passie. Met weinig middelen goed gepresteerd.