Opvallende suggestie bij SC Cambuur: ''Denk dat hij een hele goede trainer daarvoor is''

( 1 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Opvallende suggestie bij SC Cambuur: ''Denk dat hij een hele goede trainer daarvoor is''

Technisch manager Foeke Booy is druk op zoek naar een nieuwe trainer voor SC Cambuur. Sinds het vertrek van Marinus Dijkhuizen is assistent-trainer Sipke Hulshoff de eindverantwoordelijke in Leeuwarden, maar SC Cambuur wil een nieuwe trainer aanstellen.

"Ik hoor veel mensen om Grim roepen, maar ik opteer liever voor een jonger type en iemand met nieuwe inzichten", zegt voormalig Cambuur-speler Wieb Rodenhuis tegenover het Friesch Dagblad. "Iemand die route naar het nieuwe stadion kan afleggen als trainer en ook daarna nog kan verder bouwen."

Rodenhuis heeft wel een suggestie. "Ik denk dat Jean-Paul de Jong een hele goede trainer daarvoor is. Hij heeft het goed gedaan bij FC Eindhoven en is nu onder Erik ten Hag assistent bij FC Utrecht, die het zijn beurt weer heeft geleerd bij Bayern München", aldus de amateurtrainer.

De Jong kent daarnaast technisch manager Foeke Booy. "Hij heeft in het verleden samengewerkt met Booy", weet Rodenhuis. "Hij is, zoals Gertjan Verbeek dat dan altijd zo mooi zegt, een vernieuwer in het hedendaagse trainersgilde, dat gevuld is met eenheidsworsten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 4 Dec 2017 om 18:55
    Men moet niet vergeten dat Cambuur een cultuur club is en daar past niet iedere trainer bij. Een trainer die de klappen van de zweep kent en niet een onervaren trainer. Je kan een jonge trainer halen, ik snap het idee er achter, maar volgens mij niet bij Cambuur. Een jonge trainer krijgt niet de kans zich te ontplooien en helemaal niet in de situatie waarin Cambuur momenteel zit. Een ervaren trainer zoals Joop Gall, Fred Grim. Maar ook weer geen de Koning, die bluffers heb je niets aan.