''Toen Marinus zijn tas nog aan het pakken was, had ik de eerste aanmeldingen al binnen''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Toen Marinus zijn tas nog aan het pakken was, had ik de eerste aanmeldingen al binnen''

Foeke Booy moet op zoek naar een nieuwe trainer voor SC Cambuur. Vlak nadat de nieuwe technisch manager in dienst trad bij de Leeuwarders, werd hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen ontslagen. De vraag is nu of Booy kiest voor een iemand die verder vaart op de koers van Arne Slot en Sipke Hulshoff, of juist voor een meer traditionele trainer.

"Ik heb daar wel een idee over. Maar dat wil ik eerst aan de directie voorleggen", zegt Booy tegenover Voetbal International. Over belangstelling heeft Booy niet te klagen. "Toen Marinus zijn tas nog aan het pakken was, had ik de eerste aanmeldingen al binnen. Maar we doen rustig aan. Liever langzaam de goede beslissing dan snel de verkeerde."

Als Booy een nieuwe trainer heeft aangesteld, kan hij zich over de selectie gaan buigen. "In de wedstrijden tot aan de winterstop kan de huidige selectie zich laten zien. Daarna gaan we analyseren, kijken wat er nodig en mogelijk is", aldus Booy, die niet in de winterstop de boel compleet op de kop gooi.

"Ik ken Cambuur als geen ander", geeft hij aan. "Het kan er hier heel emotioneel aan toegaan en zo is het de afgelopen week ook geweest. Het is aan mij om ondanks de noodzakelijkheden op korte termijn naar de stip aan de horizon te blijven kijken, ons nieuwe stadion in 2020. Richting dat moment willen we stabiel worden en stelselmatig groeien om uiteindelijk een gezonde Eredivisie-club te worden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!