Overtuigende overwinning Cambuur: ''Dit hadden we nodig''

Na een slechte start van de competitie heeft Cambuur inmiddels de weg naar boven ingeslagen. Een overtuigende overwinning ontbrak nog, maar daar kwam gister een eind aan. FC Dordrecht werd met 3-0 aan de kant geschoven.

''Dit hadden we nodig'', zegt interim- trainer Sipke Hulshoff in de Leeuwarder Courant. ''Qua doelpunten, maar ook de nul houden was belangrijk.

In de eerste helft had Cambuur moeite met Dordrecht, en dat kwam vooral door de 5-3-2 opstelling. ''Het was zoeken. We hadden een paar schoten. Als ik in de vierde minuut scoor, wordt het een andere wedstrijd. Maar de keeper tikt hem net uit de hoek', zegt Ricardo Kip.

In de tweede helft wisselde Hulshoff aanvallend en ging hij met Furdjel Narsingh in plaats van Jordy van Deelen met drie spitsen spelen. Dat pakte goed uit en binnen een kwartier stond het 2-0 door prachtige doelpunten van Kallon en Houtkoop. De 3-0 werd gemaakt door Kip. ''Eindelijk word ik eens beloond voor mijn loopacties'', besluit hij.