SC Cambuur pakt eerste 3 punten van 2018 in spectaculair duel

SC Cambuur heeft de eerste wedstrijd van 2018 weten te winnen. De Graafschap werd in een spectaculair duel met 3-2 verslagen. Nigel Robertha was met twee doelpunten de grote man voor de Leeuwarders. Houtkoop was de andere doelpuntenmaker.

De Graafschap begon sterk aan de wedstrijd en had al snel een aantal kansen, waar ook de 0-1 uit voort kwam. Sjoerd Ars kon de voorzet van Daryl van Mieghem binnenkoppen. Na de vroege 0-1 is SC Cambuur snel op zoek naar de gelijkmaker. Onder andere Narsingh was dichtbij, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Na 23 minuten was het Nigel Robertha die alsnog de 1-1 op het bord kreeg. Een mooie aanval van Cambuur kwam terecht bij de spits die van dichtbij af kon ronden.

Na de 1-1 golft het spel wat op en neer, maar Cambuur is de ploeg die de 2-1 verdient. Die 2-1 kwam er in de extra tijd van de eerste helft alsnog. De vrije trap van Houtkoop vliegt er via de muur in. Na de rust was het weer Cambuur wat ten aanval trok en wat resulteerde in de 3-1. Even was de 4-1 dichtbij, maar hij viel juist aan de andere kant. Nieuwpoort maakte de 3-2 voor de Graafschap. Kansen op nog een doelpunt voor beide teams zijn er zeker, maar deze viel maar niet. In de slotfase kwam De Graafschap nog met tien man te staan. Sven Nieuwpoort kreeg rood.