VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur wint ook bij Jong AZ

In een spannende wedstrijd tegen Jong AZ wist Cambuur aan het langste eind te trekken. De Leeuwarders wonnen met 0-1 door een doelpunt van Xander Houtkoop.

In de achtste minuut was het Nigel Robertha die dicht bij het openingsdoelpunt was, maar hij kon de bal net niet aan. Na de kans van Cambuur was het Jong AZ dat nog één goede kans kreeg, maar dat waren de hoogtepunten van de eerste helft wel. Het spel was belabberd en het weer deed daar vrolijk aan mee.

Meteen na de rust kreeg Jong AZ een grote kans, maar Cummins stak zijn voet uit en verrichtte zo een belangrijke redding. In de 57e minuut was het Houtkoop die Cambuur op voorsprong schoot. Jong AZ ging steeds meer druk zetten en Cambuur stond met de rug tegen de muur. Na nog een goede redding van doelman Cummins hield Cambuur de nul waardoor een belangrijke overwinning kon worden bijgeschreven.

Voor Cambuur is 2018 goed begonnen met zes punten uit twee wedstrijden. Door deze overwinning blijft Cambuur op een dertiende plaats staan, maar staat het gelijk met MVV Maastricht. Met de drie punten erbij komen de Leeuwarders ook een stapje dichter bij de playoffs.

Opstelling Cambuur: Cummins, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Robbert Schilder (C), Van Deelen, Schils, Barto, Houtkoop (Rosheuvel '81), Mathieu ((Daniels '88), Robertha, Van Kippersluis (Peersman '90)