'Cambuur hoort qua potentie, stadion en ambiance thuis in de Eredivisie''

Gertjan Verbeek was donderdag aanwezig bij het trainingscongres van Voetbal International. De trainer van FC Twente heeft een duidelijke mening over de noodzakelijke veranderingen in het Nederlandse voetbal.

"Ik vind dat we meer wedstrijden moeten gaan spelen", reageert Verbeek tegenover Voetbal International. "Niet meer wedstrijden Ajax - Feyenoord, maar überhaupt meer wedstrijden. Ik pleit ervoor om niet terug te gaan naar zestien clubs, maar zelfs naar twintig of 22 clubs."

"We hebben een aantal clubs in de Jupiler League, die qua potentie, qua stadion en qua ambiance op het hoogste niveau thuishoren", vervolgt hij. "Dan praat ik over Cambuur en De Graafschap. Zij kunnen de stap net niet maken of gaan de hele tijd heen en weer. Dat zijn wel gebieden waar ze voetbalminded zijn", aldus Verbeek, die voordelen ziet in meer wedstrijden.

"Er is geen betere prikkel die je kunt aanbieden dan een wedstrijd", meent hij. "In Spanje doen ze het ook, zoals Barcelona en Real Madrid. Zij hebben ook een uit- en thuiswedstrijd in de beker. Ik denk dat je daar ook de topclubs een plezier mee doet als ze meer wedstrijden gaan spelen. Zeker nu er weinig Europees gespeeld wordt", besluit Verbeek.

Lees meer:
0 reacties