Rosheuvel op zijn plek bij Cambuur: ''Hoop dat de optie in mijn contract gelicht wordt''

Darren Rosheuvel is inmiddels niet meer weg te denken uit het basiselftal van SC Cambuur. Na zijn blessure heeft de middenvelder, die overkwam van FC Utrecht, zijn kans gegrepen en met beide handen aangepakt.

"Ik ben hier gekomen om te voetballen en ik ben blij dat het nu eindelijk kan", reageert Rosheuvel in het Friesch Dagblad. "Beginnen met een blessure is balen en op de tribune zat ik me op te vreten. Ik wilde voetballen. Zeker op momenten als het team het moeilijk heeft. Maar ik wist dat er niets anders op zat dan hard werken aan mijn terugkeer."

Mede dankzij FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin streek Rosheuvel neer in Leeuwarden. "Toen Cambuur kwam, heb ik daar met Ramon over gesproken", geeft hij aan. "Hij was enthousiast, maar mijn neef Mikhail (Rosheuvel, red.) was dat ook. Ik wilde mezelf prikkelen en Cambuur was de ideale vervolgstap. Normaal gesproken speel je dan in de top van de eerste divisie en de kans op speelminuten was groot."

Rosheuvel scoorde voor Cambuur tegen zijn oude club Jong FC Utrecht met een afstandsschot. "Ik sta niet bekend om mijn doelpunten, maar kan aardig trappen van afstand. Op trainingen vliegen ze er meestal wel in", lacht hij. "Er zit wel wat kruit in het been, dus ik hoop dat hier vaker te kunnen laten zien. Ik hoop dat de optie in mijn contract gelicht wordt en ik hier volgend jaar nog steeds speel."

Lees meer:
0 reacties