Gefrustreerde' Kip baalt van reserverol: ''Dan is het er weer in, dan er weer uit''

Ricardo Kip verdwijnt vanavond weer uit het basiselftal van SC Cambuur. Op het middenveld geeft trainer René Hake de voorkeur aan Daniël Crowley. Kip had de laatste twee duels een basisplek.

"Als je niet speelt, is dat altijd een teleurstelling", reageert hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ze (technische staf, red.) kijken naar de tegenstander en wat daar voor nodig is. Daniel is een ander type speler dan ik. Hij is misschien wat gevaarlijker in de kleine ruimtes. Daar kiezen ze deze wedstrijd voor. We zullen gaan zien of ze de goede keuze gemaakt hebben."

Kip blijft kritisch op zijn eigen prestaties. "Ik kijk tot nu toe niet terug op een heel goed seizoen. Voor de winterstop had ik een paar goede wedstrijden", meent hij. "Uit vier wedstrijden maakte ik drie goals. Vlak voor de winterstop raakte ik geblesseerd aan de enkel, waardoor ik net niet op tijd fit was voor die eerste wedstrijd. Dan speel je een paar wedstrijden niet, maar krijg je weer een kans."

Daar is Kip naar eigen zeggen goed mee omgegaan. "Die heb ik wel gepakt, dacht ik zo, met een paar assists. Maar zo gaat het: dan is het er weer in, dan er weer uit", baalt hij. "Als je niet elke week in de basis staat is dat heel frustrerend. Als ik de ballen wel in de diepte krijg of zelf wat beter aan de bal ben, blijf je staan. Maar ik ben wel afhankelijk van ballen in de diepte", aldus Kip, die maar één doel heeft en dat is de play-offs halen. "Het zou schandalig zijn als we dat niet halen."

Lees meer:
0 reacties