Steenvoorden en VVCS zien vervroeging van transferdeadline niet zitten

De Centrale Spelersraad van de VVCS (Vereniging voor Contractspelers), met onder meer SC Cambuur-verdediger Matthew Steenvoorden in de gelederen, ziet een eventueel vervroeging van de transferdeadline niet zitten. Dat weet NU.nl te melden op haar website.

"Er is unaniem tegen een vervroeging van de transferdeadline gestemd, als dat de facto inhoudt dat de transfermarkt korter dan de huidige twaalf weken (1 juli t/m 31 augustus) geopend is", zegt VVCS-directeur Louis Everard. "De spelers willen niet dat er aan hun bewegingsvrijheid getoornd wordt."

"Er is lang en breed over gesproken, maar de conclusie is dat we geen enkel voordeel zien in het eerder sluiten van de transfermarkt", legt hij uit. "Spelers die bij hun club buiten de boot vallen, doordat ze kort voor de start van de competitie op de bank of de tribune belanden, zouden bij een vervroegde sluiting van de transfermarkt geen tijd meer hebben om een nieuwe club te vinden", aldus Everard.

"Voorheen was de transfermarkt tot de tweede week van maart open, dus de bewegingsvrijheid is al enorm ingeperkt", vervolgt hij. "En voor de clubs zien we ook geen voordeel. Het verslechtert alleen de concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland als we de transfermarkt eerder dicht doen", besluit Everard.

Naast Steenvoorden zitten ook Willem Janssen (FC Utrecht), Bram van Polen (PEC Zwolle), Robin Pröpper (Heracles Almelo), Tom van Weert (FC Groningen), Jordens Peters (Willem II), Jens van Son, Niek Vossebelt (beide FC Den Bosch), Stijn Schaars (SC Heerenveen) en Benjamin van den Broek (Koninklijke HFC) in de Centrale Spelersraad en zij vertegenwoordigen alle profvoetballers.

Lees meer:
0 reacties