Homepage » Eerste elftal » Smit weg bij SC Cambuur: ''Dan moet je er gelijk mee stoppen en de weg vrijmaken''

Smit weg bij SC Cambuur: ''Dan moet je er gelijk mee stoppen en de weg vrijmaken''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Smit weg bij SC Cambuur: ''Dan moet je er gelijk mee stoppen en de weg vrijmaken''

Ype Smid besloot in februari zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij SC Cambuur op te zeggen. De ondernemer stapte in 2010 in de club, toen Cambuur in grote financiële nood verkeerde.

"Het was slechter dan slecht om het zo maar te zeggen", blikt Smid, die samen met twee andere ondernemers 750.000 euro in de club investeerde, in gesprek met Omrop Fryslân terug op de situatie. "Als de naam SC Cambuur niet boven de papieren had gestaan, dan hadden we er gewoon een streep ondergezet en de stukken verscheurd." Voor Smit was 'clubliefde' de reden om toch met de club uit Leeuwarden in zee te gaan. "Dat denk ik wel, ja. Ik weet het eigenlijk wel zeker."

Smid bereikte in zijn periode bij SC Cambuur twee belangrijke mijlpalen. De club werd financieel gezond en krijgt een nieuw stadion. "Dat geeft wel een goed gevoel. Ik had alleen wel liever gehad dat ik als voorzitter het stadion mocht openen. Dat is helaas niet gelukt."

Smid stapte ooit als voorzitter van SC Cambuur woedend de kleedkamer in na een nederlaag van zijn club. Zulke acties werden hem niet altijd in dank afgenomen, maar spijt heeft hij er zelf niet van. "Als ik merk dat de energie en de beleving ontbreekt, dan heb ik daar wel moeite mee. Dat zeg ik dan ook gewoon. Over het algemeen begrepen ze het wel."

Nu heeft Smid besloten om een jaar voordat zijn termijn als voorzitter afliep af te treden. "Dan moet je er ook gelijk mee stoppen en de weg vrijmaken. Je bent dan niet meer onderwerp van het gesprek, dan moet je er ook niet aan mee willen doen. Dat is mijn mening."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 23 december 2018
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›