Mannes blij met steun tijdens revalidatie: ''Aan hem heb ik veel gehad''

Jurjan Mannes is nog steeds herstellende van zijn kuitbreuk eind vorig jaar. De revalidatie van de 26-jarige Groninger loopt vooralsnog voorspoedig. Mannes keerde een aantal weken geleden alweer terug op het trainingsveld.

"Het is heel fijn om terug te zijn", zegt hij tegenover Omroep Leo. "Ik heb veel steun gehad vanuit allerlei hoeken, dus ik ben er goed uitgekomen, denk ik." Mannes deed tijdens zijn revalidatie regelmatig een beroep op de kennis van Ricardo Kip, die vorig seizoen een soortgelijke blessure opliep. "Ik heb veel tips gekregen van hem. Hij vraagt altijd precies de goede dingen. Aan hem heb ik dus wel veel gehad."

Over het revalidatieproces is Mannes dan ook erg tevreden. "Vooralsnog gaat het volgens schema. Het is tot nu toe goed geweest", zegt de middenvelder, die dit seizoen graag nog een paar wedstrijden zou willen meepikken. "We moeten kijken hoe het de komende weken gaat, maar ik hoop er wel op."

Het contract van Mannes loopt overigens na dit seizoen af. Cambuur heeft de optie tot verlenging vooralsnog niet gelicht. "Ik weet wel dat er contact is geweest tussen mijn zaakwaarnemer en de club", zegt Mannes daar zelf over. "Er is toen gekozen om te wachten en kijken hoe ik zou herstellen van mijn blessure. Ik moet fit worden en daarna pas verder kijken. Ik hoor het wel wanneer Cambuur zover is."

SC Cambuur neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen N.E.C. Het uitduel tegen de Nijmegenaren eerder dit seizoen herinnert Mannes zich nog goed. Cambuur speelde sterk en kwam op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-1. "Voetballende ploegen als N.E.C. liggen ons als Cambuur zijnde altijd wel goed. Dan krijgen we ruimte om te voetballen en dus verwacht ik morgen wel weer een leuke pot. Ik denk dat er morgen kansen liggen, want zij zullen niet gaan inzakken tegen ons. Wie heeft het thuis niet lastig tegen ons?"

Lees meer:
0 reacties