Geen 'defensiever' SC Cambuur tegen NEC: ''Een deel van de groep voelde zich daar niet prettig bij''

Voor SC Cambuur staat vrijdagavond het thuisduel tegen koploper N.E.C. Nijmegen op het programma. Trainer René Hake is zich bewust van de kwaliteiten van de Nijmegenaren en weet dat zijn ploeg een zware klus te wachten staat.

''Het is de koploper en denk ik ook de gedoodverfde kampioen van de Jupiler League", vertelt Hake tegenover Omrop Fryslân. "Ze hebben behoorlijk veel spelers die in de Eredivisie gespeeld hebben. Dat betekent dat ze weten wat er op hoog niveau gevraagd wordt. Bovendien hebben ze veel individuele kwaliteiten voorin als je kijkt naar Groenveld, Achahbar en Kadioglu. Dat zijn jonge en talentvolle spelers met de kwaliteiten om Eredivisie te spelen."

"Maar natuurlijk hebben ze ook zwaktes. Als je bepaalde dingen voor elkaar krijgt, kun je ze er zwak uit laten zien. We moeten de mensen tussen de linies bereiken. Als dat lukt, kunnen we hun kwetsbaar maken", vervolgt Hake, die niet van plan is met zijn ploeg achteruit te gaan hangen. "Misschien is het juist wel verstandig om ze ver van onze goal weg te houden. Dan moeten we naar voren verdedigen, dat is de intentie."

Hake stelde overigens wel voor om een meer verdedigende houding aan te gaan nemen tegen N.E.C., maar hij kon daarbij niet op de steun van de selectie rekenen. "We hebben het met de groep over het strijdplan gehad en een deel voelt zich daar niet prettig bij", vertelt Hake, die zeker uitkijkt naar de thuiswedstrijd. "Het zijn altijd mooie duels met de koploper. Maar het wordt wel een lastige wedstrijd, want ze staan niet voor niets bovenaan."

Lees meer:
0 reacties