'Heb met van Kippersluis nog tijgers gevoerd op Landgoed Hoenderdaell''

Ondanks dat zijn zoon en beste vriend bij de harde kern van Cambuur wilden zitten, koos Martijn Gijsbertsen toch voor een plek rond de middenlijn. In het Noordhollands Dagblad komt hij met een ware voetbalanekdote over de uitblinker van afgelopen wedstrijd, Kevin van Kippersluis.

''Bij het omroepen van de opstellingen in het krakkemikkige doch charmante stadionnetje in Leeuwarden (7.083 toeschouwers op maandagavond!) hoorde ik een bekende naam. Kevin van Kippersluis stond bij de Friese thuisploeg in de basiself. Dat ik ooit met hem, in zijn periode bij FC Volendam, tijgers op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna heb gevoerd, klonk mijn metgezellen als sterk verhaal in de oren'', zegt Gijsbertsen.

Van Kippersluis scoorde tweemaal, leed nauwelijks balverlies en werd tot man van de wedstrijd gekozen. ''Om de tribuneklanten met wie ik het duel bezocht te bewijzen dat ik niets uit mijn duim zoog, besloot ik de Cambuur-aanvaller tijdens het ererondje te roepen. Hij keek vreemd op toen ik vroeg of-ie zich Hoenderdaell en het tijgers voeren herinnerde. Na enige aarzeling volgde een blik van herkenning, opgestoken duimpje en lach. Zijn gezwaai deed hun wenkbrauwen fronsen. Onbetaalbaar, die verbaasde gezichtsuitdrukkingen", aldus Gijsbertsen.

Lees meer:
0 reacties