Steenvoorden: ''Liever zo dicht mogelijk bij de finale dan dat je wat eerder begint''

In een klinkende overwinning heeft Cambuur de play-offs veiliggesteld. Matthew Steenvoorden maakte het belangrijke openingsdoelpunt voor de Leeuwarders.

''De eerste helft hadden we het heel moeilijk en waren we slordig aan de bal'', zo begint hij in gesprek met Omroep Leo. ''Dan ben je blij als het even rust is en we met elkaar kunnen praten. Dan scoor je vroeg in de tweede helft de 1-0 en dan gaat het publiek er achter staan. Alles wat je aanraakt valt dan goed en dat is lekker.''

Cambuur is in strijd met FC Emmen voor de vijfde plaats en Steenvoorden hoopt dat Cambuur aan het langste eind trekt. ''Natuurlijk ben ik voorstander van een vijfde plaats. Dan ben je al een ronde verder die je misschien kan verliezen. Liever zo dicht mogelijk bij de finale dan dat je wat eerder begint.''

De goal van Steenvoorden was alweer zijn vijfde van het seizoen en dat is veel voor een verdediger. ''Dat is lekker, het zijn veel corners, vrije trappen. Met Marinus trainden we daar veel op in het begin van het seizoen en elke wedstrijd wil je die kansen gewoon vollebak benutten'', aldus Steenvoorden.