Hake tevreden na tweede helft: ''Na de 2-1 trekken we de wedstrijd naar ons toe''

Er was een periode dat weinig mensen dachten aan de play-offs voor Cambuur. Gisteren zijn die echter werkelijkheid geworden na een 4-1 overwinning op Helmond Sport.

''Dat is heel mooi'', zegt trainer René Hake tegenover Omroep Leo. Voor Cambuur was een punt genoeg, maar daar dacht Hake niet aan. ''Je moet altijd voor de winst gaan, helemaal als je thuis speelt. Aan de bal waren we erg slecht in de eerste helft, gelukkig ging dat de tweede helft beter.''

''Na de 2-1 trekken we de wedstrijd helemaal naar ons toe. Dan vinden we de ruimtes op het middenveld die we voor rust ook al wilden vinden.'' De 2-1 kwam tot stand nadat een speler van Helmond Sport geblesseerd op de grond lag, maar daar heeft Hake geen moeite mee: ''Als de scheidsrechter niet fluit moet je doorspelen. Dan profiteren wij optimaal en dat is een lekker moment. In de eerste helft gebeurde het andersom.''

Cambuur speelt volgende week uit tegen Telstar waarna de play-offs beginnen voor de Leeuwarders. Voor Hake maakt het weinig uit in welke ronde Cambuur komt. ''We moeten zorgen dat we er elke wedstrijd staan. Of dat in de eerste of tweede ronde wordt is ondergeschikt'', aldus de trainer van Cambuur.