Barto blikt terug: ''Dat zijn de herinneringen die ik voor altijd meedraag''

Martijn Barto kijkt ondanks zijn onverwachtse vertrek bij SC Cambuur met goede gevoelens terug op zijn tijd bij de club. Zeven jaar lang speelde Barto bij SC Cambuur en groeide uit tot een cultheld in Leeuwarden.

"De laatste zeven jaren van Cambuur zijn misschien wel de beste in de clubhistorie geweest”, zei Barto tegenover het Friesch Dagblad. "Prachtig om daar onderdeel van te zijn. Het kampioenschap, drie jaren eredivisie en de drie goals die ik in De Kuip heb gemaakt tegen Feyenoord. Het beker seizoen van vorig jaar met twee goals tegen Ajax. Dat zijn de herinneringen die ik voor altijd met me meedraag en ga vertellen aan mijn kinderen."

Barto had ook buiten het veld een grote rol bij SC Cambuur. "Op gegeven moment bereik je een bepaalde leeftijd, waarop je niet alleen voor jezelf bij de club zit. Je wilt dat het goed gaat met het team en met de club. Met jongens als Robbert Schilder en Martijn van der Laan spreken we daarover met de di-rectie. Als je het dan over spelers hebt, dan heb ik het niet alleen over kwaliteit, maar ook over het gedrag. Met mannen als Jergé Hoefdraad, Jamiro Monteiro, Erik Bakker en Sander van de Streek ging alles vanzelf in de groep. Na hun vertrek was het anders."

Lees meer:
0 reacties