Mous realistisch: ''Je ontkomt er niet aan, iedere keeper maakt foutjes''

SC Cambuur heeft zich deze transferperiode versterkt met Oliver Mous. De 22-jarige doelman kwam over van FC Oss en hoopt komend seizoen een plekje onder de lat af te dwingen in Leeuwarden.

In een interview met Omrop Fryslân beschrijft Mous zichzelf als speler. "Mijn kracht ligt vooral bij het belangrijkste voor een keeper: ballen tegenhouden. En in de jeugd van Ajax moet je voetballend ook mee kunnen, daar kun je niet omheen", vertelt hij.

Mous heeft voor zijn leeftijd al vrij veel ervaring opgedaan in de Jupiler League. "Er zijn niet veel keepers van 22 jaar die al zeventig wedstrijden hebben gespeeld. Zo kun je je het best in de kijker spelen en dat is weer goed voor je ontwikkeling. Daarom heb ik daarvoor gekozen."

Mous hoopt bij SC Cambuur een vervolg te geven aan zijn vorige seizoen. "Ik heb vorig jaar een stabiel en goed seizoen gedraaid. Daar wil ik op voortborduren", vertelt de goalie, die hoopt zich vooral op positief wijze te onderscheiden. "Maar je ontkomt er niet aan, iedere keeper maakt foutjes. Ook op het hoogste niveau. Dat moet zo weinig mogelijk voorkomen. Ik wil een meerwaarde zijn voor het team."

Lees meer:
0 reacties