Vertrouwen bij Cambuur: ''Als we stabiel worden, zit een mooi seizoen er zeker in''

SC Cambuur beleefde een drukke transferzomer. Technisch directeur Foeke Booy ziet dat de selectie genoeg kwaliteiten heeft, maar hij is benieuwd wat de selectie op het veld laat zien.

''De jongens die we hebben gehaald, hebben veelal een zelfde soort drive om te slagen. Om zich te revancheren bijvoorbeeld, omdat ze het elders net niet hebben gered. Of omdat ze zich willen bewijzen op hoger niveau'', vertelt hij in de Leeuwarder Courant. Volgens Booy zijn het niet alleen maar talenten. ''We hebben niet alleen maar een jonge selectie. Dat is misschien voor 60 procent zo. De andere 40 procent bestaat uit wat oudere, meer ervaren jongens. Mannen als Schilder en Van Kippersluis, maar ook Schindler."

De technisch directeur is nog niet tevreden over de transferperiode. ''Ik wil eerst namelijk het vervolg zien. We hebben een groep spelers gescout, sommigen hier op stage gehad en vastgelegd. De staf had al snel een groep om mee te werken; een raamwerk dat er staat. Potentie heeft deze groep sowieso, maar zaak is nu dat we een stabiel team worden. Niet een team met alleen hoge pieken en diepe dalen."

Booy is niet bezig met een doelstelling in de sterkste eerste divisie ooit. Hij wil gewoon dat de selectie stappen maakt. ''Laten we nou eerst lekker gaan voetballen. En niet alleen naar de korte termijn kijken, maar ook naar de lange. Deze groep kan groeien, wie weet hoe snel. Natuurlijk hebben we als Cambuur ambitie. Ook richting het nieuwe stadion, ook met bijvoorbeeld onze jeugdopleiding. Er is meer dan alleen het Eerste elftal , zeg ik als technisch directeur. Maar als we stabiel worden, zit een mooi seizoen er zeker in."

Lees meer:
0 reacties