''We zijn het hele middenveld kwijtgeraakt, die kwaliteit kun je niet zomaar vervangen''

''We zijn het hele middenveld kwijtgeraakt, die kwaliteit kun je niet zomaar vervangen''

Er moet nog veel gebeuren op de transfermarkt om het vertrek van enkele sterkhouders van Cambuur op te vangen. Zoveel werd wel duidelijk na de verloren wedstrijd tegen Almere City (2-3). Vooral in de eerste helft verloor Cambuur de slag op het middenveld, meldt de Leeuwarder Courant.

Zowel technisch directeur Gerald van den Belt als trainer Marinus Dijkhuizen kunnen na de eerste weken in de voorbereiding niet anders concluderen dan dat het vertrek van Erik Bakker, Sander van de Streek, Jamiro Monteiro en Jergé Hoefdraad niet eenvoudig op te vangen is. “We zijn het hele middenveld kwijtgeraakt”, verklaart Dijkhuizen. “Die kwaliteit kun je niet zomaar vervangen.”

“Met Erik Bakker hadden we vorig seizoen een soort reddingsboei die er altijd was. Dat is helemaal weg”, stelt Van den Belt op zijn beurt vast. De Pool Michal Janota (o.a. ex-Feyenoord), een beoogde versterking, overtuigt nog niet. “Het is niet zo dat we hem gelijk binnen moeten halen”, constateert trainer Dijkhuizen. ,,Maar je ziet wel dat hij technisch is en wel kan voetballen.”

Nieuweling Nigel Robertha lijkt zijn draai beter te vinden. Hij bekroonde zijn eerste speelminuten met een mooi doelpunt, de gelijkmaker. Dijkhuizen vindt dat zijn handelingssnelheid nog omhoog moet. “Maar het is wel een jongen met potentie”, besluit Dijkhuizen positief. “De jonge jongens die er in kwamen, gaven veel energie.”

Lees ook:
Reacties ›


  • 16 Jul 2017 om 12:03
    De reactie van zowel van den Belt en Dijkhuizen zijn wel heel erg voorbarig en heel erg ongeloofwaardig. We zijn niet het hele middenveld kwijt geraakt. We hebben 2 van de genoemde 3 middenvelders verkocht. Dit had niet gehoeven maar is een bewuste keuze geweest van onze club.Daarnaast is het zo dat bijna alle onder contract staande middenvelders door van den Belt gecontracteerd zijn waarbij hij er dus op dat moment alle vertrouwen in had dat deze jongens voldoende kwaliteit in huis hadden. Als hij nu zegt dat de spelers die weg gegaan zijn niet zomaar te vervangen zijn dan heeft ie niet goed ingekocht. Bij Twente is vorig seizoen Ziyech vertrokken en zijn ze prima in staat geweest om een goed seizoen te draaien. Het kijken naar wie en wat er allemaal is weg gegaan heeft ook weinig zin. We zijn ook Arne Slot kwijt geraakt en hebben daar Dijkuizen voor terug. Om dan te roepen dat Arne Slot moeilijk te vervangen is heeft ook geen zin toch? Ik neem aan dat Van den Belt dit ook zo niet tegen hem zegt toch? Het zelfde zou je dus nu ook niet over je middenvelders moeten zeggen omdat je op die manier wel heel weinig vertrouwen aan je spelers geeft. Als bestuur en trainer moet je het maximale uit een groep halen. Met het kijken naar wat er niet is gaan we het dus niet redden. Aandacht ,energie en zelfvertrouwen aan jongens geven is de manier om met elkaar tot het beste resultaat te komen. Door de reactie van Dijkuizen en van den Belt zijn hun helaas op dit moment de zwakste schakel!!