'We zijn het hele middenveld kwijtgeraakt, die kwaliteit kun je niet zomaar vervangen''

Er moet nog veel gebeuren op de transfermarkt om het vertrek van enkele sterkhouders van Cambuur op te vangen. Zoveel werd wel duidelijk na de verloren wedstrijd tegen Almere City (2-3). Vooral in de eerste helft verloor Cambuur de slag op het middenveld, meldt de Leeuwarder Courant.

Zowel technisch directeur Gerald van den Belt als trainer Marinus Dijkhuizen kunnen na de eerste weken in de voorbereiding niet anders concluderen dan dat het vertrek van Erik Bakker, Sander van de Streek, Jamiro Monteiro en Jergé Hoefdraad niet eenvoudig op te vangen is. “We zijn het hele middenveld kwijtgeraakt”, verklaart Dijkhuizen. “Die kwaliteit kun je niet zomaar vervangen.”

“Met Erik Bakker hadden we vorig seizoen een soort reddingsboei die er altijd was. Dat is helemaal weg”, stelt Van den Belt op zijn beurt vast. De Pool Michal Janota (o.a. ex-Feyenoord), een beoogde versterking, overtuigt nog niet. “Het is niet zo dat we hem gelijk binnen moeten halen”, constateert trainer Dijkhuizen. ,,Maar je ziet wel dat hij technisch is en wel kan voetballen.”

Nieuweling Nigel Robertha lijkt zijn draai beter te vinden. Hij bekroonde zijn eerste speelminuten met een mooi doelpunt, de gelijkmaker. Dijkhuizen vindt dat zijn handelingssnelheid nog omhoog moet. “Maar het is wel een jongen met potentie”, besluit Dijkhuizen positief. “De jonge jongens die er in kwamen, gaven veel energie.”

Lees meer:
0 reacties