Booy duidelijk over stadion: ''Het nieuwe 'theater' moet er wel komen''

( 0 reacties)
Booy duidelijk over stadion: ''Het nieuwe 'theater' moet er wel komen''

Foeke Booy is momenteel de Technisch manager bij SC Cambuur. De Leeuwarder is doordrongen van de Cambuur-filosofie, al tekent hij aan dat het niet altijd goed kan zijn.

''Cambuur is een club van het volk en staat voor strijd en trots. We willen winnen, maar het liefst wel op een bevredigende manier. Resultaten, maar ook amusement in het ‘theater’, het stadion. Voetbal is immers een beleving'', begint Booy in het Friesch Dagblad, waarin hij ook nog even op het kunstgrasverhaal in gaat. ''Cambuur en kunstgras gaan daarom beslist niet samen. Ik ben niet tegen kunstgras, maar wel vóór echt gras.''

Bij de Cambuur-cultuur hoort ook dat er een voorkeur is voor Nederlandse of regionale jongens. ''Ik begrijp zelfs het identificeren van supporters met het oude stadion of een idool uit het team. Martijn Barto, Mark de Vries of Fred Grim; supporters zoeken hun eigen held voor het identificeren'', zegt Booy, die wel vindt dat er een nieuw stadion gebouwd moet worden. ''Maar het nieuwe ‘theater’, met herkenbaar voetbal, móét er natuurlijk wel komen'', besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!