''We hebben geen selectie die alle ploegen even kan wegspelen''

( 0 reacties)
''We hebben geen selectie die alle ploegen even kan wegspelen''

Kevin van Kippersluis mocht deze zomer vertrekken bij SC Cambuur, maar bleef uiteindelijk toch. En dat bevalt tot nu toe prima.

Hij kijkt in het Noordhollands Dagblad terug op zijn periode onder Marinus Dijkhuizen. ''Toen speelde ik als een van de twee aanvallende middenvelders. Maar toen hij wegging, kwam daar verandering in en belandde ik op de bank'', begint Van Kippersluis.

''Dijkhuizens opvolger René Hake veranderde van systeem en zei tegen me: ik zie jou meer als buitenspeler. Na het seizoen kreeg ik - een dag voordat ik op vakantie ging - te horen dat de club me eventueel wilde verkopen. Cambuur kon het geld van zo’n transfer ook goed gebruiken. Tot in de voorbereiding op dit seizoen bleef die situatie onveranderd'', aldus de spits.

''Ik zorgde ervoor dat ik fit bleef voor het geval er een andere club kwam. Maar uiteindelijk werd de speelwijze toch weer veranderd. Ik werd een van de twee spitsen in een 4-4-2 systeem en de voorbereiding verliep goed. Nu sta ik op vijf assists en vier goals en wil ik graag naar ’tien om tien’.''

Cambuur heeft nu even een terugval, maar dat is volgens de aanvaller wel te verklaren. ''We hebben geen selectie die alle ploegen even kan wegspelen. We zitten nu in een wat mindere periode, maar ik denk wel dat het realistisch is om ons te richten op de plaatsen zes tot en met negen of - als Jong Ajax en Jong PSV ertussen zitten - zes tot en met elf; deelname aan de play-offs dus'', besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!