Steenvoorden: ''Ik kon niet begrijpen waarom ik wisselspeler werd''

Matthew Steenvoorden mag zaterdag tegen FC Volendam eindelijk weer eens in de basis beginnen bij SC Cambuur. De 25-jarige verdediger is hersteld van een blessure en zal morgen zijn eerste minuten van het seizoen gaan maken.

"Dat is heerlijk", erkent Steenvoorden tegenover Omrop Fryslân. "Ik ben er een tijdje uit geweest met een blessure en daarvoor was ik gepasseerd. Nu mag ik weer spelen, daar heb ik wel zin in. Als wisselspeler wacht je op zo'n moment. Je mag spelen en kan laten zien dat jij daar hoort te staan."

Voordat Steenvoorden geblesseerd raakte, verbeet hij zich op de reservebank. "Het was moeilijk. Ik kon niet zo goed begrijpen waarom ik wisselspeler werd. Ik was dat niet gewend en had net een goed seizoen gedraaid. In de voorbereiding ging het niet zo als ik had verwacht. Daarom ben ik extra blij dat ik morgen mag spelen."

Steenvoorden was naast gepasseerd en geblesseerd, ook nog even disciplinair geschorst. Uit frustratie over zijn wisselrol weigerde hij afspraken na te komen. "We zijn allemaal mensen en maken allemaal wel eens een fout", blikt Steenvoorden terug op de situatie. "Ik ben nu weer positief en ga morgen weer spelen. Ik heb het nog wel altijd goed naar mijn zin bij Cambuur."

Lees meer:
0 reacties